Pas på online Corona-svindel

ADVARSEL

Pas på online corona-svindel

Politiet advarer nu mod falske mails, hjemmesider og sms'er, som forsøger at slå plat på Corona-virus/COVID-19 ved at lokke personlige oplysninger ud af virksomheder og bekymrede borgere

Politiet er opmærksomme på en række falske hjemmesider, mails og sms'er, som under dække af at være fra Sundhedsstyrelsen, forsøger at lokke CPR-nummer eller NemId log-in ud af borgere. Derfor opfordrer politiet til, at man forholder sig kritisk til hjemmesider, apps eller mails, hvor man bliver bedt oplyse CPR eller logge ind med personlige oplysninger. Som hovedregel skal du ikke logge ind steder, hvor du ikke normalt logger ind.

Gode råd

  • Skift dit NemID-login til at være et andet end dit cpr. nr på nemid.nu.
  • Videregiv ikke fortrolige oplysninger i e-mails, på sms, på sociale medier eller over telefonen.


Udover svindel-mails og -hjemmesider florerer der også en lang række rygter og misinformationer på nettet i forbindelse med Corona-virus/COVID-19. Du sikrer dig mod forkert eller misforstået information ved kun at opsøge bekræftet myndighedsinformation - og det finder du i Danmark på myndighedernes fælles hjemmeside www.coronasmitte.dk.

På siden samles bekræftede informationer om Corona-virus/COVID-19 fra ministerier, styrelser og andre myndigheder, og det er her, du skal søge dine oplysninger.

Samarbejdende foreninger

Underlinje
Afrevet papir
Designed by Synergi Reklamebureau Webbureau